Head uut aastat! Valik motivatsiooni ja enesearengu teemalisi artikleid

Foto: Shutterstock

Valik motivatsiooni ja enesearengu teemalisi artikleid. Head lugemist ja soovitud edasiminekuid uuel aastal!

Edasi on innustav ja hariv ajakiri. Kvaliteetne ajaviide. Edasi missioon on luua toetavat keskkonda ja panna tahtma olla parem. Rohkem infot: mis on Edasi?

Kaidi Ruusalepp: “elu tunne”

Tegelikult ei ole ju vahet, kus organisatsioonis ja mis tööd tehes me oma elu mööda saadame. On see suur korporatsioon, riigiasutus või startup ettevõte. Aga on tohutu vahe, mis tundega me oma tööd teeme. Ja see algab ühest lihtsast küsimusest  –  do I care? Kas mulle tegelikult ka läheb korda see, mida ma teen. Loe edasi.

Ruti Einpalu: kuidas edeneda töös ja isiklikus elus

Enamasti me arvame, et oma seisukoha “mahamüümiseks” tuleb rohkem rääkida, leida lisaargumente ja aina osavamalt veenda. Nii me siis otsime üks-ühele suhtlemisel või koosolekutel seda pausi, kuhu torgata oma suurepärased mõtted. Enne seda oleme neid mõtteid tükk aega oma peas ette valmistanud, et efektsemalt mõjuda. Kuigi me pole oma ideedega väljatulemise hetke oodates saanud rääkida, ei ole me tegelikult saanud ka kuulata, kuigi võime korrata veatult eelkõneleja viimast fraasi. Sama teevad ka teised laua ümber olijad – kõik räägivad, kes mõttes, kes kuuldavalt, aga vähesed kuulavad tegelikult. Loe edasi.

Peep Vain: eneseteostus kui liikuv märklaud

Vaatamata sellele, et olen eneseteostust varasemalt nii uurinud kui ka koolitusel sellest rääkinud, jäin käesoleva loo kirjutamisel mitmel korral kimpu. Mulle näis, et jutt jääb liiga abstraktseks ja et ei ma oska päris hästi eneseteostusega seotud problemaatikat piisavalt selgelt ning kasulikult lahata. Pika pusimise peale läks pilt siiski selgemaks. Et teemasse sisse minna, tasuks lugejal endalt küsida järgmist. Esiteks, mis on eneseteostus? Teiseks, kui tähtis see on ja miks? Kolmandaks, kui hästi on mul seni õnnestunud ennast teostada, kui rahul ma sellega olen? Loe edasi.

Adam Grant: asjade edasilükkamisest

Asjade edasilükkamise põhjuseks pole soov vältida tööd, vaid hoiduda negatiivsetest emotsioonidest. Loe edasi.

Raimo Ülavere: arenda ennast, muuda hoiakut! Jah…aga kuidas?

Avatus uuele on tähtis. Õppimisele suunatud hoiak on tähtis. Arenda seda. Punkt. Umbes nii algab ja lõpeb suurem osa juttudest, mis räägivad sellest, kui oluline on nn kasvu mõtteviis, mis viib paremate tulemusteni nii isiklikus kui tööalases elus. Loe edasi.

Reijo Väljak: enesejuhtimisest – see pole midagi uut, me juba teame seda!

Tuntud tippcoach Marshall Goldsmith räägib, et saab pärast seminare osalejatelt pidevalt tagasisidet, et lood eesmärkidest, iseenda motiveerimisest, harjumustest ja distsipliinist ei olnud midagi uut – me juba teame seda! “Aga kas te neid oskusi ka rakendate?” küsib seepeale tema vastu. Loe edasi.

Peep Laja: mis nõu ma annaksin 40-aastaselt 30-aastasele iseendale?

Seda teksti kirjutades saan paari nädala pärast 40-aastaseks. Enda meelest sain ma 30 üsna hiljuti. Aga sellest on möödunud 10 aastat. Hakkasin kirja panema nõuandeid kolleegile, kes sai just 30, kuid mõistsin peagi, et need nõuanded on enamasti sellised, mida annaksin 30-aastasele iseendale, kirjutab digiturunduse ja internetiäri ekspert Peep Laja. 30-aastaseks saades ei olnud mul veel lapsi ja mu loodud ettevõte CXL oli lihtsalt kogemata tehtud kirjaviga. Sellest ajast alates on palju juhtunud. Kümne aasta jooksul võib ära elada terve elu. Ära raiska seda, vaid ehita. Loe edasi.

Jeff Haden: oled see, millest mõtled

Steve Jobs tuli, nägi ja võitis…ja jättis endast maha hulga inspireerivaid mõtteteri. Mida oleks tema kogetust õppida, et tuua oma ellu rohkem rahulolu? Loe edasi.

Janeck Uibo: millal on õige aeg? Momentum.

Aastavahetus on sümboolne hetk kokkuvõtete tegemiseks, teadlikult või vähemteadlikult teevad seda kõik, usun. Eks neid momente on teisigi kui igavikulisemad küsimused kiusama kipuvad ja “mõte uitama läheb”. Kuidas mul läheb, kas ma teen õiget asja, kas olen rahul, mida ma päriselt tahan. Kuidas…edasi. Millal on õige hetk armastust avaldada? Nii võib küsida eraeluliselt või siis üldistatuna mistahes suhete ja tegevuste kontekstis – mida pean tegema/muutma oma elus, mis on mulle parim? Loe edasi.

Parim motivatsioonikõne: Al Pacino

See 4,5min video aitab mistahes meeskondadel mõista koostöö tähtsust ja joonduda ühise otsuse taha. Hea storytelling, kujundirohke, aus ja hingeminev juhi etteaste. Samavõrra hea coaching – otsuse, mida edasi teha, langetab meeskond.