Jüri Raidla: meie riik on meile moraalselt küll väga kallis, aga materiaalselt me ei suuda teda sellisena pikalt pidada. Raivo Vare vestlus

Jüri Raidla. Foto: Iris Kivisalu

Asi, mida Eesti ühiskond peaks igal tasandil palju rohkem aktsepteerima, nii riiklikul kui isiklikul tasandil, on kuulamisoskus. Kui pühendada 2/3 aega kuulamisele ja 1/3 rääkimisele, siis loksuvad päris paljud asjad iseenesest paika terves riigis, on Jüri Raidla sõnum lugejatele pika jutuajamise kokkuvõtteks.

Jüri Raidla on õigus- ja riigiteadlane, taasiseseisvunud Eesti esimene justiitsminister ja tippjurist. Ühiskonnas teatakse Jüri Raidlat küllap enamgi veel riigireformi aktiivse eestkõnelejana, kelle ärgitusel loodi 2018. aastal kodanikualgatusena Riigireformi Sihtasutus, mis seadis eesmärgiks luua aastaga terviklik riigireformi kontseptsioon, mida ka tehti; kokkuvõte sisaldas 67 põhjendatud ja struktureeritud ettepanekut 146 leheküljel. Riigireform on teema, kus valdav enamus tunnistab muutuste vajalikkust, aga kuidas kivi veerema saada? Jüri Raidlaga vestleb tema kunagine kolleeg taasiseseisvumisaegse üleminekuvalitsuse päevilt, toonane riigiminister Raivo Vare, kes samuti on riigireformi teemaga süvitsi tegelenud.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (100)