Peep Aaviksoo: on sul hetk?

Kõige tähtsam on kohal olla ja kuulata - selleks, et mõista, mitte selleks, et vastata. Foto: Shutterstock.

On sul hetk, kas saame korraks rääkida? Ilmselt oleme neid küsimusi küsinud ise ja kuulnud kaaslasi neid küsimas – mõtestamata isegi, mida küsija sellega tegelikult mõtles.

Usun, et meie kõigi siiras soov on, et meid ära kuulataks, aga veelgi tähtsam on see, et meid mõistetaks. Kui soovime oma muret või dilemmat kellegagi jagada, siis otsib meie teadvus ja ka alateadvus kedagi, kes meid mõistaks. Me tahame kinnitust oma mõtetele ja lisaks ka seda, et keegi aitaks meil iseennast mõista ja seeläbi areneda. Meil on asjadest oma arusaamine ja nägemus, kuidas on õige, kuid paraku ei pruugi see teistele näida samamoodi.

Peep Aaviksoo

Peep Aaviksoo 30-aastase kogemusega tippjuht, millest viimased 9 aastat on ta olnud tegev EBS Executive Educationi juhina. Oma kutsumuse on ta leidnud coachingus, olles rahvusvaheliselt akrediteeritud Professional Certified Coach (PCC) ning aidates tänastel juhtidel ja juhiks pürgijatel sihte seada. Oma kolumnides jagab Peep juhtimismõtteid ja tähelepanekuid sellest, kuidas muuta oma tööelu rahuldustpakkuvamaks endale ja inimestele meie ümber. Loe artikleid (6)