Kadri Kroon: kuidas teha ideaalset puljongit – kondid patta!

Kondid patta! Allikas: Shutterstock

Restoranipidamise päevil saatsid mind puljongi ja kastmepõhja keetmise aroomid pidevalt. Ja olen minagi kiiruse huvides pattu teinud ja puljongikuubiku keeva vee sisse poetanud. Nüüd enam mittte. Sukeldume puljongimaailma saladustesse.

Tartu Maratonil pakuti mitmes kontrollpunktis suusatajatele organismi kosutamiseks toitvat ja sooja Foodstudio valmistatud kondipuljongit. See on lausa ideaalne toit sportlasele: korralikus proteiinilaksus leidub hulgaliselt looduslikku kollageeni, ka immuunsuse toetamiseks passib puljong hästi. Teetassist otse puljongi joomine on mujal maailmas juba aastaid terviseteadliku kontingenti hulgas levinud toidutrend, samas kui Eestis on puljongijoomine ikkagi vaevaliselt kanda kinnitanud. Puljong rehüdreerib keha oluliselt rohkem kui niisama vee joomine.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)