Hedvig Hanson: sisetunde usaldamisest

Hedvig Hanson. Foto: Erakogu

Oleme tihti kuulnud öeldavat – usalda oma sisetunnet, kuula oma südamehäält. Olen selle peale palju mõelnud. Kuidas me võime olla kindlad, et meie sisetunne on ikkagi õige, kui nii paljud inimesed, igal ajal, panevad sellega ikkagi puusse…

Isikliku tasandi ebaõnnestumisest, perekondlike, ühiskondlike lõhestumiste ja suurte maailmakatastroofideni välja. Sest eks ole igasugused sõjad ju kellegi sisetunde ja vastaspoole sisetunde põrkumise tagajärg. (Kas teile ei tundu, et praegusel ajal on ühiskond nõndasamuti omamoodi sõjas – sisetunnete konflikti sõjas? Küsimus on selles, kas sel, kes meid tülli ajas, on veel isemoodi kolmandat moodi sisetunne?) Misasi üldse on see müstiline “sisetunne”? On see ikkagi päriselt tark? Kuidas see kujuneb? Millal seda tõeliselt usaldama võiks hakata?

Hedvig Hanson

Hedvig Hanson on Edasi kaasautor. Tuntud peamiselt tundliku muusikuna, kuid tegelenud ka kirjutamisega, ta on teinud kaastööd Postimehele, ERR Kultuurile, ajakirjale Sensa ja Eesti Naine. Hedvig on kirjutanud ka kaks raamatut - dokumentaalne traagiline lugu näitlejannast vanaemast, "Jutustamata lugu. Ellen Kaarma." (2012) ning isiklik, maa- ning artistielu päevik, "Kirju mandrilt" (2016). Loe artikleid (143)