Hedvig Hanson: pimeda mehe sõnum

Foto: Pixabay.com

Laupäeva hommik. Olen üksi maal, mul on aega iseendale ja otsutasin, et alustan taas oma tagurpidikõnniga. Tagurpidi kõndimine annab meile teistmoodi tunnetust, arendab me meeli ja kehakordinatsiooni, intuitsiooni. Avastasin selle eelmisel suvel. Mäletan, et alguses oli mul raske lasta end kontrolli alt vabaks. Oli ebalev tunne, oleme ju harjunud usaldama rohkem oma silmi ja käima “edasipidi”. Aga vahel on vajalik harjumust muuta, treenida teistmoodi olemisi, tunnetusi.

Võtsin end paljajalu ja hakkasin kõndima. Tunnetades maapinda jalge all, kuulates hääli ümberringi, hingates  sõõrmetesse suvealguse lõhnu.

Hedvig Hanson

Hedvig Hanson on Edasi kaasautor. Tuntud peamiselt tundliku muusikuna, kuid tegelenud ka kirjutamisega, ta on teinud kaastööd Postimehele, ERR Kultuurile, ajakirjale Sensa ja Eesti Naine. Hedvig on kirjutanud ka kaks raamatut - dokumentaalne traagiline lugu näitlejannast vanaemast, "Jutustamata lugu. Ellen Kaarma." (2012) ning isiklik, maa- ning artistielu päevik, "Kirju mandrilt" (2016). Loe artikleid (143)