Peep Aaviksoo: kuidas juhina kriisis ellu jääda?

Piiratud võimaluste juures peab olema leidlik. Foto: Shutterstock.

Kogenud juhiks saab pidada seda, kes on vähemalt kahest kriisist eluga välja tulnud. Finantskriisi on enamus meist unustanud, aga tervisekriisist alles otsime väljapääsu.

Parimat – ilmselt ka karmimat – õppetundi meile kõigile on ilmselt raske välja mõelda ja taaskord tuli see sealt, kus me seda oodata ei osanud. Nii nagu tublid kindralid valmistuvad aktiivselt eelmiseks sõjaks, hiilib vaenlane meile ligi ikka sealt, kus teda kõige vähem ootame. Kui soovida siin otsida midagi head, siis ühine vaenlane on parim ühendaja ja kriisis tulevad välja need liidrid, kes ei kaota pead ning suudavad jääda adekvaatseks. Piiratud võimaluste juures peab olema leidlik ja omama sõpru, sest kõik saavad aru, et üksi ja eraldi pole võimalik head tulemust saavutada.

Peep Aaviksoo

Peep Aaviksoo 30-aastase kogemusega tippjuht, millest viimased 9 aastat on ta olnud tegev EBS Executive Educationi juhina. Oma kutsumuse on ta leidnud coachingus, olles rahvusvaheliselt akrediteeritud Professional Certified Coach (PCC) ning aidates tänastel juhtidel ja juhiks pürgijatel sihte seada. Oma kolumnides jagab Peep juhtimismõtteid ja tähelepanekuid sellest, kuidas muuta oma tööelu rahuldustpakkuvamaks endale ja inimestele meie ümber. Loe artikleid (6)