Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Uku Randmaa: sirutage tiivad välja ja lennake

Psühholoogi ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisteemalise podcast’i seekordseks vestluskaaslaseks on soolopurjetaja ja seikleja Uku Randmaa, kes on tänaseks kaks korda üksinda ümber maailma purjetanud ning kirjutanud kummastki reisist ka raamatu. Kui peatusteta ümber maailma on purjekal soolosõitu teinud ca 120 inimest, siis näiteks avakosmoses on inimesi viibinud viis korda rohkem. See annab aimu ümbermaailmareisi raskusastmest. Vestlussaates uuritaksegi, kes on see mees, kes selliseid hulljulgeid ettevõtmisi ette on võtnud; ning milline on tema meeleseisund ja maailmavaade, et seda kõike ka päriselt ka edukalt ellu viia.

Mõtteid vestlusest:

  • Minu soovitus kõigile unistajatele on, et kui sul on unistus, siis hakka seda lihtsalt ellu viima. Kui sa tunned, et soovid midagi tähendusrikast saavutada või sinus peitub soov midagi hingelähedast ära teha, siis tuleb tiivad välja sirutada ja lasta õhuvoolul ennast kanda – teha seda, mis hing ütleb, ja minna sinna, kuhu süda kutsub.
  • Loomulikult ei tähenda see seda, et kõik hakkavad nüüd purjekaid soetama ja ümber maailma seilama, igaüks peab ikka leidma selle endale kõige südamelähedasema kutsumuse. Selleks võib olla näiteks teadustöö viirusevastase vaktsiini loomisel või alternatiivsete energiaallikate avastamisel, see võib olla kirjanikutöö ilusate tekstide koostamisel või loometöö maalimise või laulmise näol.
  • Väga tore on elada sellel planeedil teades, et neid inimesi on ümberringi palju, kes ei ole lihtsalt hallid kogud massis, vaid kes teevad midagi hingega, mis läheb ka teistele inimestele korda. See on fantastiline!

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)