Alex Ljadov: sammhaaval unistuse poole – modellindusest filmimaailma

Alex Ljadov

Eelmise aasta detsembris avanes mul võimalus koos moemaailma mainekaima netiportaaliga models.com teha 2 lühiformaadis fashion filmi. See on auväärne platvorm igale noorele filmitegijale, millest õhinaga kinni haarasin, sest see toetab minu püüdlusi filmimaailma suunas. Filmis teevad muuhulgas kaasa mitmed tippmodellid eesotsas Karmen Pedaru, Veronika Vilim, Greta Varlese, Amilna Estevao‘ga.

Esmapilgul on filmid eri ooperitest, aga ometi kuuluvad need kokku. Tihti ju ka reaalses elus vastandid täiendavad teineteist. Kui need videod tekitavad kasvõi korrakski vaatajates mõtteainet toodud probleemide üle, saan lugeda oma tööd loojana õnnestunuks.

Round and round she goes

See on peategelase Le artist (Julia Banas) väljamõeldud ulmemaailm, mis on segatud reaalsusega. Terve filmi jooksul maalib peategelane oma meistriteost. Vaatajale on antud luba tungida kunstniku piinatud mõttemaailma. Viimaks, kui teos on valmis, matab kunstnik selle sümboolselt maha ning võtab suuna tulevikku.

Sõnum:

Mineviku tragöödiatesse ei tasuks liialt kinni jääda ning kui õhtul tundub, et nüüd on maailma lõpp, siis mina soovitaksin lihtsalt magama minna.

Reeglina hommikud ja päikesetõus tähistavad uut algust ning kunagi ei ole hilja olukorra parandamiseks midagi ette võtta.

Good Contact

See on loomulik, spontaanne, kuid siiski väga kontseptuaalne järg Round and round she goes videole. Stiililiseks inspiratsiooniks võiks siinkohal välja tuua John Baldessari. Kui eelmine film oli hästi grand and over the top, siis selle filmi puhul tahtsin luua valgesse steriilsesse keskkonda päris elul põhineva maailma, mis peegeldaks autentselt sündmusi, mis leidsid aset eelmise teose võtetel.

Ma arvan, et enamus inimeste elutee ristub mingil momendil kellegagi, kes teda lihtsalt ära kasutab.

Mu eesmärgiks oli enese jaoks lahti mõtestada termin good contact, sealt oma järeldused teha ja edasi liikuda. Usun, et paljud inimesed saavad antud stsenaariumiga samastuda ja oma elust paralleele tõmmata.

Stay fab, Alex
instagram@alexandraelizabethljadov
snapchat@alexandraljadov
2satans

Alex Ljadov

Alex Ljadov

Alex Ljadov on maailmarändur, kelle reisikohver paikneb hetkel boheemlaslikus West Harlemi korteris. Aeg-ajalt kirjutab ta Edasile oma tegemistest modellimaailmas ja kreatiivsest elust originaalsuse mekas New York’is.

Alex Ljadov

Alex Ljadov on maailmarändur, kelle reisikohver paikneb hetkel boheemlaslikus West Harlemi korteris. Aeg-ajalt kirjutab ta Edasile oma tegemistest modellimaailmas ja kreatiivsest elust originaalsuse mekas New York’is. Loe artikleid (19)