Kadri Kroon: Noma restorani ülemaailmne mõju

Noma põhjamaiselt karge ja lakoonilise interjööri kujundas stuudio David Thulstrup. Foto: Noma

Noma rada on olnud vägagi käänuline. Kahekümne aastaga kujunes Nomast üleilmne trendilooja, kuna ei kardetud olla pidevas muutumises, haarati kinni hullumeelsetest ideedest, tehti asju täiesti teistmoodi, murdes nii väljakujunenud arusaamu fine dining’ust.

15-aastaselt otsustas Kopenhaagenis asuva Noma restorani peakokk René Redzepi, et talle aitab Taani koolisüsteemist, võttis oma paberid välja ja viis need koos sõbraga sisse kohalikku kokakooli. Edasine on juba kokandusajalugu, sest peale stažeerimist mitmete kuulsate kokkade juures, sealhulgas El Bullis ja French Laundrys, avas ta 27-selt 2004. aastal päris oma restorani. Pole just unikaalne teekond, sarnane katkenud haridusega elukulg on ette näidata paljudel kokkadel.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)