Tippsommeljee Marko Mägi: valitud karjääris ei saa ma endale mingeid allahindlusi lubada. Teekond Michelini tärni restorani

Marko Mägi. I Foto: Marko Mägi, erakogu

Tänavuse juunikuu 3. päeva varasel pealelõunal istusin oma väga hea sõbra, sommeljee Marko Mägiga maha Tallinna ainsama veinirestorani Dominic privaatruumi, et teha vabas ja mõnusas õhkkonnas allolev intervjuu. Marko (31) on Saaremaalt pärit intelligentne, kirglik, energiast pakatav ja südamlik noorhärra, kes on vaatamata oma noorele eale saavutanud sommeljeemaailmas ootamatult palju.

2017. aasta märtsis sai temast esimene Eestimaa mees, kes asus tööle 1* Michelin Stari märgiga pärjatud restorani peasommeljeena (Lympstone Manor, Devon, Inglismaa) ja jätkab selle aasta juunist Hollandis Rotterdamis restorani FG Restaurant (2** Michelin Star) ja kahe teise samasse gruppi kuuluva restorani peasommeljeena. Ja ikka endiselt ainsama eestlasena. Töö kõrvalt jätkab ta õpinguid Court of Master Sommeliersi süsteemi 3. tasemel kindla eesmärgiga juba paari aasta pärast saavutada ülieksklusiivne tiitel Master Sommelier. Jällegi esimese ja ainsama maarjamaalasena.

Igor Sööt

Igor Sööt on VinsDeFrance peasommeljee ja lektor Eesti Sommeljeede Erakoolis. Loe artikleid (42)