Mart Kase: kas Eestis on tööl ka mõni ametnik, kelle tööülesanne on inspireerida?

Foto: Mart Kase erakogu

Ma pole muidugi kitsede- ja lastekantseldamise vahele uudiseid viimasel ajal ülipingsalt jälginud, aga mulle tundub, et positiivseid algusi üldse pole. Kahjuks on Eestis elu jõudnud hetke, et nii kui kuskil midagi teed, siis saad endale kaela probleemid, mitte rõõmud.

Eestlastele meeldib taimi kasvatada. Nii kasvuhoonetes kui avamaal. Sel aastal on sotsiaalmeedias, näiteks Facebooki populaarses grupis “Aiaelu”, palju draamat maapinda mai lõpus paugutanud öökülmade pärast. Entusiastlikud rohenäpud, kes panid varajase kartuli maha aprillis ning said endale nädal aega tagasi tumedad kartulipealsed. Kuulda on, et suurematel maasikakasvatajatel võttis öökülm ära vähemalt viiendiku saagist. Ilm ja toidukasvatamine on Eestis alati teemad ning inimestel on võimalik nende üle arutada iga päev. Ilma on hea iga päev kiruda, isegi mu laste lemmik saade on peale Aktuaalset Kaamerat eetris olev ilmateade.

Mart Kase

Mart Kase elab Valgamaal Karula vallas Kaagjärve külas ning kasvatab oma talus kitsi. Mart on eelnevalt pealinnas töötanud nii teatris kui reklaamiagentuuris, nüüd lihtsalt vajas elu uut väljakutset. Mart kirjutab Edasile, kuidas paistab Eesti elu väljaspool Tallinnat. Mardi taluelust räägib blogi www.metsikelu.ee/blogi. Loe artikleid (151)