Raivo Vare: NIMBY – mis meist saab, kui me midagi ehitada ei luba?

Illustratsioon: Marko Mäetamm

Olen viimasel ajal murdnud üksjagu pead, miks on meil nii suur ja laialdane vastuseis kõigele, mis on seotud vähegi suurema mastaabiga ehitusega. Olgu see arengule hädavajalik taristu või majanduslikku heaolu toetav eksporditööstus. Kust on pärit selline viha ja emotsioon?

Loomulikult, kui selline konfliktne teema on juba üles kerkinud, siis ei saa ei meedia ega poliitikud sellest enam eemale hoida, vaid hea meelega ja lausa omalt poolt agu andes püüavad nad selle teemaga seotud emotsionaalsel lainel ratsutada. Aga ikkagi, kust tuleb selline suhtumine ja mida võib see meile tegelikult tähendada?

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (98)