Toomas Annus: õhumüüjate aeg saab ümber. Raivo Vare vestlus

Toomas Annus. Foto: Iris Kivisalu.

Raivo Vare laiahaardeline vestlus Baltimaade juhtiva ehituskontserni suuromaniku Toomas Annusega. Kontserni eduloo alussammastest, kinnisvara- ja ehitusturu arengutest, uute tehnoloogiate kasutuselevõtust, tööjõuturust, inflatsioonist, poliitikast, kinnisvaramaksust ning heategevusest.

Kui saime intervjuu plaaniga Toomase jutule, tuli temalt selge seisukoht mitte korrata seda, millest ta rääkis aasta tagasi Postimehele. Siis ütles ta, et jääb pensionile ja naudib seda. Tsiteerides öeldut: “Selge ja sümpaatne positsioon. Samas ma ka ei pea ennast tundma süüdlasena, kui SKT ei kasva või haigekassal on raha otsas. Tegin, mis suutsin või oskasin, ja nüüd sätin ennast rohkem “saali”, mitte “lavale”. Nagu mul üks hea sõber ütleb, keskendume vanaisa rollile ja vaatele.” Aga eks siin kehtib ikkagi vana tarkus, et tegusal inimesel on ennast raske olulisest lahti haakida.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (98)