Raimo Ülavere: kas Kaja on parem juht kui Jüri ehk kuidas hinnata juhi tööd?

Illustratsioon: Ander Avila.

Kas peaminister Kaja Kallas on parem juht kui eelmine peaminister Jüri Ratas? Juhtide headust saab hinnata mitut moodi. Vaatame järgi.

Enimlevinud kriteerium juhi töö hindamiseks on “meeldib – ei meeldi”. Ja selle alusel on meil kõigil kaunis lihtne vastata pealkirjas esitatud küsimusele. On inimesi, kellele meeldib Kaja Kallas, ja on neid, kellele ta ei meeldi. On inimesi, kellele meeldib Jüri Ratas, ja on neid, kellele ta ei meeldi. Meil kõigil on sõpru ja tuttavaid, kes on kindlal veendumusel, et Kaja on suurepärane juht riigile ning Jüri juhtimisel jõuame hukatusse. Või siis vastupidi. Ja on inimesi, kes on veendunud, et “ühed lollid kõik”. Või et hea juht riigile on hoopis Martin. Või tubli ja töökas naabrimees, kes ütleb alati nii hästi. Ühesõnaga… pole väga vahet, mida inimene juhina teeb, sest see kõik paigutub hinnangu andja jaoks betoonseintega “meeldib – ei meeldi” kastidesse, kust välja rabeleda on üsna keerukas.

Raimo Ülavere

Raimo Ülavere on koolitaja ja coach, kes aitab edukatel inimestel teha oma käitumises positiivseid ja püsivaid muutusi. Loe artikleid (79)