Ruti Einpalu: mida me tahame?

Uus päev I Foto: Imtiaz Tonmoy, Creative Commons

Kui olime väikesed ütlesid vanemad meile, mida me peame tegema ja pragasid või õpetasid meid, kui me ei teinud.

Kui läksime kooli ütlesid õpetajad meile, mida me tegema peame ja pragasid nendega, kes ei teinud. Keegi ei küsinud meie käest suurt midagi, kui et ainult seda, mis oli kodus õppida antud.

Kui me keskkooli lõpetasime, siis küsisid ühtäkki kõik meilt – mida me tahame või kelleks me tahame? Ja me ei teadnud päris täpselt.

Kui me käisime ülikoolis, siis tegime seda, mida õppejõud ütlesid, et me tegema peame.

Kui saime esimese töökoha, siis ütles ülemus meile, mida me tegema peame. 
Kui saime ise ülemuseks, siis ütlesime ise teistele, mida nad tegema peavad. Ja ei küsinud suurt midagi.

Kui meie töö ennast ammendas, siis küsisime endalt, mida me tahame või kelleks me tahame. Ja ei leidnud vastust. Paljudel meist ei ole ka praegu väga head vastust. Ja ega me ei taha ka väga, et keegi küsib.

Aga äkki võiks siiski keegi küsida? Ja kuulata. Ja siis uuesti küsida. Ja taas kuulata. Aidata aru saada, mis meid õnnelikuks teeb?

Mida me tahame või kelleks me tahame?

Seda küsida ja alustada ei ole kunagi liiga hilja. Kui küsida iga riigimehe käest, iga ettevõtja käest, iga looja käest, iga ema ja isa käest, iga lapse käest …

Ruti Einpalu

Ruti Einpalu on üle kümne aasta viinud läbi juhtide arenguprogramme ja koolitusi, mis on suunatud tulemuslikumale inimeste ja muutuste juhtimisele. Viimastel aastatel on koolitamisele lisandunud töö mentori ja coachina. Coachingust on saanud minu tõeline kutsumus. Näen selles kõigile ammendamatut arenguvõimalust. Ruti Einpalu kuulub International Coach Federation Estonia (ICF Estonia) ühingusse. Rohkem artikleid leiad blogist rutieinpalu.com. Loe artikleid (39)