Raimo Ülavere: “keskendu vähemale” & … tee sellest endale kinnismõte

See on ju ilmselge ning me teame seda kõik – selleks, et olla edukas, tuleb tegeleda pigem vähemate teemadega. Aga tegelikult on see ainult pool edukuse valemist.


Morten T. Hansen, Harvardi Ülikooli professor ja mitme juhtimiseteemalise menuki autor, üllitas selle aasta alguses raamatu “Great at Work”, mida kiidetakse ja tsiteeritakse. Ehkki pealtnäha on tegu järjekordse “7 asja, mis teevad sind edukaks”- tüüpi raamatuga, siis raamatut lugedes saab selgeks, miks sellest nii lugu peetakse. Erinevalt tavapärastest “edu saladuste” raamatutest on Hansen oma väiteid ka reaalselt testinud ja mõõtnud 5000 inimese peal. Ja üks tema järeldustest ütleb, et tõepoolest, tegeledes vähemate teemadega on tõenäolisem olla edukam. Ent sellel valemil on ka teine pool: “… tee sellest endale kinnismõte”. Ehk vähem tegemisest üksi on vähe kasu, nende väheste asjade tegemisel peab ka vahest äärmusteni mineva hagija järjekindlusega kinni hoidma.

Raimo Ülavere

Raimo Ülavere on koolitaja ja coach, kes aitab edukatel inimestel teha oma käitumises positiivseid ja püsivaid muutusi. Loe artikleid (80)