Kristel Randrüüt: Eesti pühade tähistamine välismaal

Foto: FIP Fuengirola FB leht

Kristel Randrüüt vestles 20. augusti eel oma Euroopa riikides resideeruvate eestlastest tuttavatega, et uurida, kas ja kuidas nemad Eestist eemal olles meie riigipühi tähistavad.

Eesti taasiseseisvuspäev 20. augustil kannab endas murrangulist hetke meie rahva ajaloos. Selle märgilise päeva tähistamine aga on jäänud 24. veebruaril peetava iseseisvuspäeva kõrval varju. Need, kes olid 1991. aastal piisavalt vanad, et ise ajaloosündmuste keerises olla, mäletavad tekkinud ühtsuse ja eestlaseks olemise erilist tunnet. Miks me seda päeva siis kodudes väärikalt ei tähista?

Kristel Randrüüt

Kristel Randrüüt on paljudele tuttav kui Tigu Kristel, kes pidas Tallinnas 10 aastat legendaarset mereandide ja pärimuskulinaaria poolest tuntud vinoteek-restorani. Juba mitmeid aastaid tagasi soetas ta vana maja koos lopsaka aiaga Portugali ja võõrustab seal Tigu kombel külalisi. Aeg-ajalt satub ka Eestisse, kus iga kord püüab ette võtta mõne pop-up-ürituse. Toidu-, veini ja reisimõtteid jagab ta oma blogis tiguteek.com. Loe artikleid (17)