Kadri Kroon: Argentina veinijõed ja lihamäed

Veiniaed Mendozas. Foto: Shutterstock

Värvikas ja kirglik Argentina ei jäta kedagi külmaks. Päike sillerdab, liha jagub kuhjaga, punast veini selle peale kallutatakse kulinal. Horisondil näeb maagilisi lumiseid Andide tippe, mille ees laiuvad suured viinamarjapõllud. Seda kõike lihtsalt peab korra elus oma silmaga nägema.

Argentina on maailmas kaheksandaks suurima pindalaga, väga mitmekülgse looduse ja keevaverelise rahvaga hiigelriik. 43,8 miljonist elanikust räägib valdav enamus hispaania keelt, mis teeb riigist suurima hispaaniakeelse ala kogu maailmas. Võiks ju arvata, et nad räägivad korralikku hispaania keelt, ent tuleb tunnistada, et nende keel on arhailine, peale riiki konkistadooridega 16. sajandil saabumist on keel isoleerituna omasoodu arenenud. Tavalisel Hispaania hispaanlasel on raskusi kohalikust keelest aru saamisega. Valdav enamik räägib Rioplatense dialekti. Nende hulka kuuluvad kõik, kelle elukoht jääb tähtsa tuiksoone Plata jõe kallaste lähedusse.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)