Tarmo Ulla: Edasi eristub kvaliteedi ja hingega tehtud sisuga. “Edasi on ka minu mõte”

Tarmo Ulla. Foto: Erakogu

Lühiintervjuude sarjas “Edasi on ka minu mõte” uurime oma kaasautoritelt, lugejatelt, toetajatelt ja sõpradelt, mida nad Edasi juures väärtustavad. Tarmo Ulla on Swedbank Eesti eraisikute panganduse juht.

Milline on teie esimene mälestus Edasiga seoses ja kuidas vaatate meie toimetamiste peale täna? Mis on muutunud?

Minu esimene mälestus ja emotsioon Edasi brändist kannab mind lapsepõlve: minu isa luges pidevalt lehte, mille nimi oli Edasi. Ajaleht oli alati laual. Austan oma isa väga ning sain aru, et tegemist on millegi tähtsa ja olulisega, mis tema tarkust, mõttelendu edasi kannab.

Nüüd, uuel ajal, innustatuna oma isast, nägin brändi Edasi ja paberajakirja ning hakkasin kohe tellijaks. Mulle meeldib ajakirja sisu: see on ühtaegu nii päevakajaline kui ka aegumatu ning mitmekesine, kajastades erinevaid tahke ühiskonnast, majandusest, kultuurist, mis ka minu jaoks oluline.

Kantar Emori uuringust “Meediabrändid 2020–2023” selgub, et lugejate meelest on Edasi tugevuseks eristumine peavoolust ja teistest väljaannetest. Kas olete selle järeldusega päri ja kui, siis kuidas teie seda tõlgendate, milles see eristumine seisneb/väljendub ja mis rolli te Edasil Eesti ajakirjandusmaastikul näete?

Mulle meeldib, et Edasit saab lugeda nii paberil kui ka digitaalselt, mõlemal on oma eelised. Lisaks on Edasi kõvasti pingutanud kvaliteetse sisu pakkumiseks nimekate autoritega.

Ei saa märkimata jätta ka brändingut ja kujundust: Edasil on eristuv disain, mis mind väga paelub. Aastal 2001 tutvustas Jack Trout äristrateegiat “Eristu või sure”, mis on aktuaalne tänapäevalgi. Edasi on eristumise nurga suutnud viia oma kindlaks tugevuseks.

Kokkuvõtvalt: eristuvus, kvaliteet ja hingega tehtud sisu on see, mis mind paelub.

Edasi üks lubadusi lugejatele on teha ajakirja, mille artikleid on ka hiljem kasulik ja põnev lugeda. Soovitage palun 3 lugu, mida võiks uuesti üle lugeda ja miks.

Mulle meeldivad Toomas Tamsare juhtimis- ja tööelu teemalised artiklid – harivad, sisulised ja mõtlemapanevad.

Soovitan taas kuulata Karl-Erik Taukari intervjuud – oluline on mitte lasta negatiivsel varjutada positiivset. Mulle isiklikult väga meeldivad persoonilood, teistelt on alati midagi õppida.

Lisaks on alati põnev lugeda Kristjan Porti sisukaid artikleid – need on päevakohased, arendavad ja huvitavad. Siin üks hea näide: “Tehisintellekt ärkas ellu”.

Rääkige palun mõne sõnaga ka oma tööst ja mida teile meeldib teha vabal ajal.

Juhin eraisikute pangandust Swedbankis ja minu töö on igapäevaselt koos tublide professionaalidega teha meie eraklientide elu paremaks. Olen väga “koostöös jõuame arenguni” usku. Võib-olla see tuleb sellest, et olen elu aeg tiimispordiga tegelenud.

Vabal ajal üritan oma elu elada nii, et võtan aega olla koos perega, tegeleda hobidega (käsipall, tennis, arendan oma algaja golfioskusi) ning leida aega sõprade jaoks.

Kunagi üks hea kolleeg tõi näite: inimese elu on nagu tool. Toolil on neli jalga, võtad ühe ära, läheb keeruliseks, kuid püsib püsti; võtad ära teise, kukub tool pikali. Kui üks tooli jalg on pere, teine töö, kolmas hobid, neljas sõbrad – siis on kõik selge ja jalgealune kindel. Seda nii igapäevaelus kui ka puhkusel olles. Suurepärast tasakaalu ei õnnestu kunagi leida, kuid oluline on seda teadvustada.

Kui oleks teie otsustada, siis mida ja miks võiks teha Eestis teistmoodi, et muuta meie elu paremaks?

Ma olen veendunud, et kui me suudaksime ühiskonnas rohkem koostööd teha, üksteist kuulata ja energia ühiselt tööle panna, viiksime Eesti elu edasi kiiremini ja oleksime paremas kohas.

***

3 võimalust luua uut väärtust ja aidata saada Edasil tugevamaks

Hea lugeja! Kutsume Sind hakkama tellijaks. Püsitellijana aitad luua ajakirja, mis on Eestis puudu, ning teed palju head isegi siis, kui Sa ise ei jõua iga päev lugeda. Rahulik ja inspireeriv keskkond ei teki iseenesest ning see vajab püsivat hoolt. Võid mõelda ka nii, et Edasi on osa Sinu heategevuskäitumisest parema keskkonna ja ajakirjanduse nimel. Siit leiab põhjusi, mida teised lugejaid Edasi juures väärtustavad.

Hea asutaja, ettevõtte juht, turundusjuht! Turunduskoostöö suurtest meediamajadest sõltumatu, väikese, aga visa kirjastusega võib olla osa Sinu ettevõtte, tööandja brändi arendamisest ning tugev sõnum ka tarbijatele, mille eest Sinu ettevõte seisab ja millele kaasa soovib aidata. Edasi hoiak on ettevõtlik ja eluterve, meie lugejatele läheb korda hooliv ja jätkusuutlik Eesti. Võta ühendust ning leiame sobiva koostöövormi. Siit leiab põhjusi, miks reklaamida Edasis.

Hea filantroop! Edasi eesmärk on teha Eesti parimat kvaliteetajakirja. Pühendume ise 100%, aga vajame ajakirja elujõuliseks muutmisel veel natuke abi. Kui Sulle on oluline valikukriteerium see, et toetatav algatus looks uut väärtust kogu ühiskonnale ja oleks tore, kui saaksid selle mõju ka ise igapäevaselt hinnata, siis ajakiri Edasi on suurepärane võimalus. Anna meile hoogu ja aita saada tugevamaks (rekvisiidid leiab siit). Iga toetaja panus läheb sisuloome kvaliteedi parandamiseks. Kui vajad otsustamiseks lisainfot, siis võta palun ühendust: janeck.uibo@edasi.org. Siit leiab toetajate arvamusi, miks nad meile toeks on otsustanud olla.

Janeck Uibo

Janeck Uibo on Edasi.org asutaja ja peatoimetaja. Loe artikleid (264)