Annika Laats: mõõtmatu armastuse kolm mõõdet

Illustratsioon: Toon Vugts

Millest sa kõneleksid, kui teaksid, et see on viimane võimalus oma mõtteid sõnadesse panna? Või millest sa kirjutaksid oma kõige viimases kirjas, kui juhtnöörid vara jagamise ning majapidamise praktilise külje kohta on eelviimasesse juba kirja pandud? Mis oleks su vaimne testament – see, mida sa oma armsatele päriselt öelda tahaksid?

Üks vana mees Johannes kirjutas oma viimased kirjad armastusest. Võiks ju arvata, et sellest kõnelevad, laulavad ja luuletavad noored – need, kel veri veel vemmeldab. Mida võiks armastusest kõneleda vanad? Nad armastavad ju vaid rahu ja vaikust ning mälestusi ajast, kui neil endil veri vemmeldas. Johannes – võimalik, et toosama, kes noorima jüngrina Jeesuse kõrval käis ning viimaste seas ka Tema risti alla jäi – taipas oma elu lõpus, kui aeg oli tühja-tähja minema uhtnud, et armastusest olulisemat tal kõneleda pole. (1Joh 4:7-21)

Annika Laats

Annika Laats on kirikuõpetaja ja Tallinna lastehaigla hingehoidja. Kord kuus ilmuvate "pühabajutluste" vahendusel saab Edasi lugeja osa Risti kiriku võlvide all kõlavast humaansest sõnumist. Annika usub, et kui kasvõi osagi neis jutlustes öeldust on tõde, siis on see kõige tähtsam, mida inimesel elus üldse teada tasub. Loe artikleid (70)