Annika Laats: küsi vanaemalt

Foto: Shutterstock

Koju jõudes nägin, et tütar oli muruseemne kenasti maha külvanud. “Oo, aitäh sulle, tegidki ära! Kas helistasid Papale ja pidasid temaga nõu?” Külvitihedus ning muudki nipid – noore, viimased kümme aastat maailma erinevates metropolides elanud inimese jaoks ei ole murukülvamine just igapäevane töö. “Ei, ma guugeldasin.”

Mõned päevad hiljem pesu triikides jäin mõtlema oma peatselt täisikka jõudvale pojale ja tema triiksärkidele. Juba ammu saab ta nende triikimisega hakkama. Millal ma talle seda õpetasin? Küllap näitasin aastaid tagasi, et võtku kõigepealt ette krae, seejärel kätised ja varrukad ja nõnda edasi. Aga olen täiesti kindel, et ta vaatab sellised asjad YouTube’ist üle. Samamoodi on ta leidnud suurepäraseid võtteid riiete kokkupanekuks ja kappide korrastamiseks, nii et need on tal sageli eeskujulikumas seisus kui mul endal.

Annika Laats

Annika Laats on kirikuõpetaja ja Tallinna lastehaigla hingehoidja. Kord kuus ilmuvate "pühabajutluste" vahendusel saab Edasi lugeja osa Risti kiriku võlvide all kõlavast humaansest sõnumist. Annika usub, et kui kasvõi osagi neis jutlustes öeldust on tõde, siis on see kõige tähtsam, mida inimesel elus üldse teada tasub. Loe artikleid (70)