Kadri Kroon: täitsa lõpp, kui kasulikud joogid. Kombucha’st ja tema teistest kääritatud kaaslastest

Foto: Shutterstock

Kääritatud joogid on mulle alati meeldinud, eriti vein. Alkoholivabadega olen veel sõbrunemas. Kombucha’ga katsetamine tõi esile minus kadumaläinud veinimeistri anded. Ka kokanduspisik tuleb kasuks. Tekkis hasart uute maitsetega eksperimenteerida.

Küllap nii mõnelegi meist tuleb silme ette lapsepõlves vanaema köögilaual seisnud marliga kaetud kolmeliitrine purk, mille sees hõljus vastiku välimusega ehmatavalt limane ollus. Tõeline lapsepõlvetrauma, vähemalt minul küll. Tänu sellele kogemusele läks mul ikka tükk aega, enne kui käsi tõusis eestimaiste kombucha-tootjate Mjuki ja Säsi pudelite järele haarama. Kevadlaadalt leidsime aga kodutootja, kes lisas kombucha’le põnevaid eksootilisi maitseid. Nii küpseski meil tütrega idee ise tervisejoogi maitsekatsetused ette võtta.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)