Kadri Kroon: alkovabade jookide trend – tervislikum ja maitsvam

Siirupiste, mahla moodi maitsvate ja jääd täis tuubitud kokteilide aeg on läbi saamas, uued alkovabad kokteilid ei erine maitse poolest sugugi päris kokteilidest, ainult purju ei tee. Foto: Shutterstock

Alkoholivabade jookide segmendis on kasv viimastel aastatel olnud märkimisväärne ja tulevikus on tarbijatel aina rohkem alkoholivabu valikuid, mis garanteerivad lisaks tervislikkusele ka maitsenaudingu. Kadri Kroon annab kiirülevaate Eesti turul pakutavast ja kus alkovabasid jooke nautida soovitab.

Aasta esimene kuu möödub alati märkamatult, kohe-kohe on lõppemas “Kuiva jaanuari” kampaania. Aasta alguses seatud eesmärgid vajavad suure hooga elluviimist. Detsembri pidude järel nõuab keha turgutust. Jaanuar on juba mitmeid aastaid tänu kampaaniale aeg alkoholist paastumiseks. Alkoholipaastuga kirgastuvad meeled, paraneb uni, teravneb mõte, paranevad mälu ja keskendumisvõime. Andmeanalüüsiga tegeleva Morning Consulti firma uurimuses selgus, et iga viies täiskasvanu kaalub “Kuival jaanuaril” osalemist. 91% neist, kes “Kuiva jaanuariga” liituvad, toovad põhjuseks soovi järgida tervislikumat eluviisi. Valdav enamus küll kuu lõpuni vastu ei pea, aga kõik “Kuiva jaanuariga” ühel lainel olijad vähendavad aasta esimese kuu jooksul oluliselt tarbitud jookide hulka. Mainima vist peaks ka, et brittide puhul on täheldatud veebruari alguses kampaania mõjuna hüppelist alkoholitarbimise kasvu.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (106)