Olümpiamängud tõotavad kujuneda aasta parimaks moešõuks

Viis aastat tagasi toimunud suveolümpial oli ühed meeldejäävamad Christian Loubutini loodud Kuuba koondise rõivad ja jalatsid.

Aasta otsa pole toimunud ühtegi suurt moeetendust ning maailm liigub optimistlikult Tokyo olümpiamängude toimumise suunas. Eri riikide olümpiakoondiste rõivaid on läbi aastate disaininud staardisainerid nagu Christian Louboutin, Stella McCartney, Giorgio Armani ning nimekiri ei saa olema vähem muljetavaldav ka tänavu. Kas disainerid näevad olümpiamänge ka kui üht suurt moeetendust, mis seekord satub lisaks veel aega, mil moešõusid on tõesti pikalt oodatud? Rääkisime tänavusest ja ka vanemast olümpiamoest Eesti koondise rõivaste autori Triin Kaiviga (Baltika Grupp).

Tood kollektsiooni metsamotiivi puhul välja, et nii Eestis kui Jaapanis oli sajandeid iseloomulik usk elavasse loodusesse. Kanada on oma olümpiasportlaste rõivaste disainist rääkides tõmmanud paralleeli Tokyo tänavakunstiga. Kas olümpiakoondisele rõivaid disainides kehtib teatud kirjutamata reegel, et mängude toimumise maaga üritatakse paralleele tõmmata?

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)