Disainer Marit Ilison: praegu on helgust ja ilu eriti vaja

Marit Ilisoni „Longing For Sleep“ värske kollektsioon. Foto: Marit Ilison Creative Atelier loal, fotograaf Katrina Tang.

Rahvusvaheliselt hinnatud kunstnik ja disainer Marit Ilison on sel kevadel rohkem kui kunagi varem pidanud mõtlema loomingu olulisuse üle. Ta on üks disaineritest, kes omaalgatuslikult oli disainiettevõtete kriisipöördumise eestvedaja ja töötas välja valitsuse koroonaviirusega tegelevale kriisikomisjonile loomeettevõtete spetsiifikast tulenevaid ettepanekuid. Samal ajal tuli ta välja uue kollektsiooniga. Intervjuus Edasile räägib ta nii moemaailma raskustest kui ka ees seisvatest võimalustest.

Kohtume Marit Ilisoniga koduses Põhja-Tallinnas ühes välikohvikus, kus oleme ainsad inimesed. Moemaailmas tavaliselt kiirel ja sündmusterohkel kevadisel ajal oleks teda raske Eestis tabada. Ehkki see ei tähenda, et moemaailmast leiaks inimesi, kellel nüüd ongi ootamatult palju vaba aega, et ära õppida mõni võõrkeel, vaadata ära kõik soovitatud filmid, lugeda kogunenud raamatuid.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (261)