Monika Kallas: raskel hetkel meenuta, miks ettevõtjana alustasid

Monika Kallas Luminor Tänaseks ei ole ilmselt söögikohta, kes pole loonud enda “osta kaasa” kontseptsiooni ja teiseks oluliseks muutuseks ning eneseületuseks oli paljudel üsna ettevõtetel tekkinud vajadus ennaktempos digitaliseeruda. Foto: Shutterstock.

Kui eelmise aasta kevad sulges meid koduseinte vahele, pani seisma lennuliikluse, lukustas hotellid, restoranid, teatrid, kinod, muuseumid ja spordisaalid ning muutis meie arusaama sellest, mis on vana ja mis uus normaalsus, siis pidid ka paljud ettevõtjad ümber mõtestama enda oleviku ja tulevikuplaanid.

Minu jaoks on ettevõtjad inimesed, kes näevad pigem võimalusi kui takistusi ning kelle jaoks on loomupärane luua midagi uut või täiendada olemasolevat, vastutada ja seista paljude teiste inimeste igapäevase heaolu eest. Seda kinnitas ka Luminori hiljutine uuring, kus küsisime Eesti ettevõtjatelt, kuidas nad hindavad oma äritulemusi 2020. aastal võrdluses 2019. aastaga. Üle kolmandiku hindas 2020. aasta mõjusid oma ettevõtte tegevusele pigem positiivseteks ning kokku üle kahe kolmandiku vastanute hinnangul oli mõju kas positiivne või pigem neutraalne.

Monika Kallas

Monika Kallas on Luminori ettevõtetepanganduse üksuse juht. Loe artikleid (1)