“LHV podcast”Margus Uudam: head ettevõtjat iseloomustab suur sisemine tahe

Margus Uudam I Foto: Twitter

Me kõik oleme kuulnud (tundmatutest) startupidest, kes kaasavad suuri summasid investorite raha. Kuidas need investorid aga töötavad, mille järgi valitakse ettevõtteid, kuhu raha paigutada, et siis suurt tootlust oodata. Sellest räägib LHV värske podcast, kus külas Karma Ventures asutaja Margus Uudam. Saadet juhib Kristo Oidermaa.

Mõtteid vestlusest:

  • Hea startupi juhi üheks peamiseks omaduseks on oskus nõu küsida, kuid teha ise vajalikke otsuseid. Seejuures viib neid edasi suur sisemine soov midagi tõestada ja ära teha.
  • Ettevõtte loomist eesmärgiga see 7-10 aasta pärast maha müüa ei peeta pahatihti “õigeks” ettevõtluseks. Kuid suurt tahet uusi asju teha omavad inimesed ei olegi püsivad, et ettevõtet pikka aega juhtida. Tihti asutakse pärast müüki tegelema uue projektiga.
  • Startupi loomise ja eduka müügi ehk exiti vahele jääb tavaliselt 7-12 aastat rasket tööd.
  • Iduettevõttesse investeerides kehtib kuldreegel, et ühe väga tulusa investeeringu tegemiseks on vaja kokku teha 20-30 investeeringut. Paljudel pole selleks püsivust.

LHV podcast räägib teemadel majandus, investeerimine, ettevõtlus, pangandus ja innovatsioon.

Kuldar Kullasepp

Kuldar Kullasepp on meedia, kommunikatsiooni ja turunduse maailmas tegutsenud üle 15 aasta. Oma esimese podcastiga alustas enam kui seitse aastat tagasi, ta on töötanud ka Raadio 2 ja Energy FM heaks. Täna produtseerib ja juhib turundus- ja ettevõtlussaadet Idea360 ning on võtnud Eesti podcastide arendamise südameasjaks, tuues neist parimad palad ka Edasi lugejateni. Loe artikleid (17)