“LHV podcast”Lauri Meidla: finantssektorisse mineku algtõuge oli soov koguda luulekogu avaldamiseks kapitali

Lauri Meidla

LHV podcasti külaliseks on Lauri Meidla, kes on investor ja ettevõtja ning endine päevakaupleja. Juttu tuleb sellest, kuidas Lauri kauplemisega alustas, kuidas seda õppis ja miks ta selle tööga lõpetas. Millised on need iseloomuomadused, mis tulevad päevakauplejale kasuks ja millised isiksusetüübid võiks kauplemisest eemale hoida. Aga ka sellest, mida ta arvab uutest investeerimisvõimalustest, –ideedest ja –suundadest.

Mõtteid vestlusest:

  • Finantssektorisse sattumisest. Mul tekkis idee fix, et annaks luulekogu välja, kuna mul on kogunenud sahtlisse luuletusi ja soovisin algkapitali koguda paari kuuga. Aastad aga läksid ja jäingi siia sektorisse kinni, kuid luulekogu välja andmiseni ei ole ikka veel jõudnud.
  • Selleks, et päevakauplemisega edu saavutada on oluline suur tahe saada heaks, aga ka enesekriitika ja distsipliin.
  • Enesekriitika võime peab olema tugev, pead olema võimeline endale tunnistama, et sa eksid. Ja seda teinekord päevas 10-15 korda. Emotsioonide skaala võib ühe päeva jooksul olla hästi lai: ühel hetkel võid tunda end maailma kunnina ja teisel hetkel, kui aktsia hind on ümber pöördunud, tunned end maailma kõige lollima inimesena. Ja peale seda pead minema normaalse inimesena koju.
  • Distsipliin on oluline ja see tuleb ajaga, see tähendab, et sa lihtsalt paned positsioonid ühel hetkel kinni – olgu see vale või õige -, elu läheb edasi.”