Park Hotell Viljandi: aitame arstidel aidata. “Üheskoos edasi”

Kui mõne nädala eest oli Eesti üks paremaid hotelle – Park Hotell Viljandi, mis möödunud aastal noppis Eesti Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali aastapreemia ja ka Eesti Sisearhitektide Liidu aastapreemia – uksi kinni panemas, siis täna säravad akendes tuled ja hotellis on ajutise kodu leidnud Viljandi Haiglale appi sõitnud meditsiinipersonal.

“Meil toimus Viljandi ettevõtjate kriisikokkutulek, kus oli kohal ka Viljandi haigla juht,” räägib hotelli juhataja Kristjan Saar. Koosolekule oli ta suundunud teadmisega, et hotelli uksed tuleb mõneks ajaks täiesti kinni panna. Esiteks oli broneeringutest tühistatud rohkem kui 95% ja teiseks argumendiks oli muidugi oma töötajate kaitse. Hommikuks oli see kõik aga muutunud.

“Helistasin Viljandi Haigla juhatuse esimehele Priit Tamperele ja pakkusin välja, et abipersonali saaks meie majas majutada. Ta ütles, et oli just mulle helistama hakanud täpselt sama ettepanekuga,” meenutab Saar.

Praegu peatub majas kaheksa arsti ning nende käsutuses on üks eraldi korrus. 

Päris 4 tärni elu raskel ajal haiglale appi tulnud inimestele kriisiolukorras pakkuda ei saa, hotelli töö on ümber korraldatud nii, et restoran on suletud ja ühtegi töötajat majas kohapeal ei viibi.

Peale haigla abijõudude hotell kedagi siiski vastu ei võta ja isegi kui kellelgi peaks olema vaja praegusel ajal Viljandis hotellituba leida, peaks seda tegema mujal.

“Esiteks ei tahaks me, et majas tekiks meditsiinitöötajatel kontakte võõraste inimestega,” põhjendab Kristjan Saar. “Teiseks on see ikkagi 4-tärnihotell ja seda kogemust ei suuda me tänastes oludes kindlasti pakkuda.”

This slideshow requires JavaScript.

Park Hotell, kuhu muidu ei pruukinud alati vaba tubagi leida, on täna olukorras, kus isegi augustikuised rühmade broneeringud on juba tühistatud. Viimastel nädalatel on juurde tulnud vaid üksikud broneeringud suveks. Töötajad on vähendatud palgaga sundpuhkusel ja üks inimene on ka koondatud. Kristjan Saar ootab seetõttu mõistagi kõiki eestimaalasi sel suvel kaunisse Viljandisse puhkama ja üldse rohkem Eestit avastama.

Olukorra paranemisse on hotellid ka teistes linnades ise kaasa aitama hakkamas sellega, et majutavad vajadusel meditsiinitöötajaid. Sama on lubanud teha mitmed Kuressaare hotellid.

Loe Park Hotell Viljandi ajaloost ja silmapaistvast interjöörist lähemalt siit.

“Üheskoos edasi” on rubriik, millega soovime toetada väike- ja mikroettevõtlust raskustest üle saamisel ja üksteist inspireerida.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (259)