Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Jaanus Vihand: minu jaoks on kõige olulisem teamwork!

Psühholoogi ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisalase podcast’i seekordseks vestluskaaslaseks on Eesti parim juht 2019 – Jaanus Vihand. Jaanus oli alates 2012. aastast Coop Eesti juhatuse esimees ning alates käesoleva aasta augusti keskpaigast töötab ta Apollo Grupi juhatuse esimehena. Lisaks on ta ka Coop Panga nõukogu esimees. Jaanusega räägitakse tema tippjuhiks kujunemise teekonnast ning sellest, mida ta peab oma kogemuste põhjal juhtimise juures kõige olulisemaks.

Mõtteid vestlusest:

  • Minu jaoks on kõige olulisem teamwork. Ma olen korduvalt rääkinud lugu neljast musketärist, keda ühendas deviis “üks kõigi ja kõik ühe eest” – nii peavad ka tänapäeva meeskonnad õlitatult koos toimima, et jätkusuutlikult edukad olla.
  • Teamwork on iga ettevõtte edu aluseks. Kui su meeskond koos ei toimi, siis organisatsioon pikaajalist edu ei saavuta. Me oleme kuulnud lugusid organisatsioonidest, kus suur osa energiast ja aurust läheb mingite sisemiste õukonnamängude, võitluste ja rivaalitsemise peale. Need organisatsioonid ei saa olla pikas perspektiivis edukad.
  • Sul peab olema hästi kokku mängiv tiim, umbes nagu parimad jalgpalli-, korvpalli- või hokimeeskonnad. Kui seal ikka mingid lülid ei toimi, siis ei toimi ka kogu meeskond.
  • Võitjameeskonnas peavad inimesed üksteist väga hästi tundma, üksteise nõrkusi ja tugevusi teadma. Nad peavad tahtma ja olema võimelised üksteist raskel hetkel toetama. Neil peab olema tahe päriselt üksteist kuulata, ilma et nad võtaksid iga asja, mis neile öeldakse, kriitikana. Kõik see kokku annab minu hinnangul retsepti eduks.

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)