Oleg Shvaikovsky: kooliaasta alguse mõtted – oleme uue ajastu künnisel

Foto: Shutterstock

Uus kooliaasta toob eestikeelse õppe ja loodetavasti ka haridusleppe. Kõige olulisem ja kõige põnevam transformatsioon toimub aga praegu klassiruumide vaiksetes nurkades ja veebipõhiste õppeplatvormide kirevates ruumides, kirjutab Püha Johannese Kooli füüsikaõpeaja ja gümnaasiumi juht, HTMi tehisintellekti töörühma esimees Oleg Shvaikovsky.

Mõeldes algavale kooliaastale, olen pigem optimistlik. Eestimaa venekeelsete koolide üleminek eesti keelele on jõudsalt edasi liikumas. Olen ise juba paarkümmend aastat väitnud, et venekeelse koolisüsteemi säilitamine Eestis teeb karuteene eelkõige vene emakeelega lastele. Lõpuks ometi on see protsess hakanud liikuma. Erilise tähendusega on see, et alates käesolevast õppeaastast alustavad kõik 1. klassi lapsed Eestis taas eestikeelset õppetööd.

Oleg Shvaikovsky

Oleg Shvaikovsky on füüsikaõpetaja ja Püha Johannese Kooli gümnaasiumi juht. Ta on ka HTMi tehisintellekti töörühma esimees, EdTech Estonia juhatuse liige ja haridustehnoloogia valdkonna investor. Loe artikleid (3)