Suur intervjuu. President Alar Karis: oskust kriitiliselt lugeda – just seda peab tänapäeval järjest rohkem õpetama võrreldes varasemate aegadega

Alar Karis. Foto: Iris Kivisalu

Presidendivalimiste ajal sõnastas Alar Karis oma presidentuuri juhtmõtte: “Eesti eesmärk võiks olla haritud ja tark rahvas.” See haakub suurepäraselt ka Edasi missiooniga. Palusimegi presidendilt usutlust meie paberajakirja sügisnumbrisse ja uurisime, kuidas seda eesmärki saavutada. Suures intervjuus vestleb president Karisega haridusest, tehnoloogiast ja teadusest IT-visionäär Linnar Viik.

Üks teema, mis Sulle hästi pikka aega korda on läinud ja ka presidendiametisse astudes oluline oli, on nimelt tark Eesti. Sa oled mitu korda rektor olnud, seejärel ERM-is, riigikontrollis, presidendi institutsioonis – neis igaühes on natuke erinev vaade sellele mõistele “tark Eesti”. Aga kas Sa oskad nendest kildudest nüüdseks kokku panna mingisuguse mosaiigi, millest see tark Eesti koosneb?

Linnar Viik

Linnar Viik on õppejõud ja ettevõtja, nõustanud Eesti Vabariigi Valitsust infotehnoloogia juurutamise teemadel 1996–2021. Viimased 20 aastat on ta õpetanud innovatsiooni ja tehnoloogiate juhtimist erinevates Euroopa ülikoolides, Eestis hetkel lektorina Tartu Ülikoolis ja Eesti Kunstiakadeemias. Loe artikleid (2)