Restoranigiid: uued äsja tärganud toidukohad

Osteria il Cru menüü autor on "Masterchefi" teise hooaja võitja Ivari Vokk. Foto: Osteria il Cru

Iga kriis on millekski hea – paljud restoranid siplevad suurtes raskustes, ei saa hakkama töötajatele palga maksmise ega tarnijatele arvete tasumisega, teised hauvad laienemisplaane. Mõned uksed sulguvad siiski jäädavalt, see on kriisi loomulik osa. Aga kriis väetab edukalt pinnast uuteks tärkavateks projektideks. Uusi toidukohti tekkis see kevad-suvi kuidagi eriti rohkelt. Võtan ette tuuri ümber Eestimaa ja tutvustan kahtkümmet enda valitut lähemalt.

Suvel jääb puhkamine kohe kindlasti vahele kahel tuntud peakokal: Joonas Koppel on sügisel avamas oma autoriköögiga suurt fine-dining-restorani Fahle kvartalis ja Vladislav Djatšuk plaanib Liivalaia magistraali äärsesse Arteri kvartalisse oma järjekordset uut toidukohta.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (113)