Reis. Kristel Randrüüt: Galicia aarded

Mereannid restoranis, Combarros. Foto: Shutterstock

Galicia on Hispaania loodenurgas asuv unikaalne paik, mis mõjub täiesti omaette riigina Hispaania riigi sees. See autonoomne, umbkaudu kolmveerandi Eesti suurune piirkond on tuntud oma mitmekesise looduse, võrratute valgete liivarandade, ajalooliste külade, linnade ning fantastiliste mereandide poolest. Galicia loodus sarnaneb pigem Šotimaaga, siin on säilinud palju ürgset ja puutumata rohelust.

Camino

Tundmatu Galicia siiski ei ole, piirkond on koduks ühele maailma kuulsaimale matkarajale: Camino de Santiagole ehk Püha Jaakobi teele. Kunagi patukahetsuseks ette võetud palverännak on nüüd rohkem teekonnaks neile, kes otsivad vaimset kasvu, seiklusi ja kultuurilisi kogemusi. Prantsuse, Portugali, Inglise, Hõbe- ja Talvetee saavad kõik Santiago de Compostelas kokku.

Kristel Randrüüt

Kristel Randrüüt on paljudele tuttav kui Tigu Kristel, kes pidas Tallinnas 10 aastat legendaarset mereandide ja pärimuskulinaaria poolest tuntud vinoteek-restorani. Juba mitmeid aastaid tagasi soetas ta vana maja koos lopsaka aiaga Portugali ja võõrustab seal Tigu kombel külalisi. Aeg-ajalt satub ka Eestisse, kus iga kord püüab ette võtta mõne pop-up-ürituse. Toidu-, veini ja reisimõtteid jagab ta oma blogis tiguteek.com. Loe artikleid (15)