Vestlussaade “1STAGE” – Ragnar Klavan: olen suur unistaja, aga tuleb ka tegutseda

Vestlussaade “1STAGE” toob avalikkuse ette lood ägedatest Eesti inimestest, et näidata, kuidas nad töötavad, millised on nende harjumused ja kuidas nad on jõudnud selleni, kellena meie neid täna tunneme. Seekord on saatekülaliseks jalgpallur Ragnar Klavan. Head vaatamist!

Mõtteid vestlusest:

  • Loomu poolest olen suur unistaja. Aga oht on see, et jäädki unistama. Tuleb ka tegutseda. 13-aastaselt tekkis mul unistus, et kui suureks saan, siis lähen Inglismaale Premier League’i mängima. Väiksest Viljandist tulnuna, kus ma ei olnud kõige andekamgi 24 seast, oli see päris suur tükk, millest unistama hakata. Ma ei julgenud sellest kellelegi rääkida, see oli minu sees. Sain aru, et pean selle suure unistuse väiksemateks tükkideks tegema.
  • Sportlasena arvan, et minu tipp on saavutatud. Ma arvan, et tippsportlaste kõige huvitavam fenomen on karjääri lõpp. Sest enamasti lõpetatakse vanuses 35–40. Aga vaimselt ja füüsiliselt oled selles eas kõrgpunktis. Ja siis öeldakse tippsportlasele, et oled täiesti kasutu meie ühiskonna jaoks, mine ära. Loodan, et mul on piisavalt töötahet ja inspiratsiooni miskit huvitavat veel korda saata.
  • Ma ei mõtle, et minu lastest peaks saama tippsportlased. Eks muidugi, kui näed lõpuks seda jäämäe tippu, haipi ja edu, siis muidugi oleks tore, kui sinu lapsed saavutaksid midagi sellist. Aga teistpidi on see väga raske töö. Seal peab hästi palju ohverdama. Kui sa inimesena pole selleks valmis, siis ma ei soovi seda kellelegi. Kõige rohkem tahan ja loodan, et minu lapsed oleksid õnnelikud, tehes seda, milles õnn tekib.

1STAGE’i eesmärk on vestelda edumeelsete inimestega, et jagada nende teadmisi ja harjumusi suurema kuulajaskonnaga. See ei ole intervjuu ega küsitlus. See on vestlus. Sukeldume sügavale meie külalise mõttemaailma. Nende intiimsete ja ausate vestluste eesmärk on olla inspiratsiooniks nii meile endale kui ka vestluse vaatajale. Meie külalised on pärit erinevatest eluvaldkondadest: meelelahutus, ettevõtlus, sport, kunstid, muusika, film, teater jpm