Vestlussaade “1STAGE” – Eda-Ines Etti: “Kõige suurem motivaator ongi sisemine põlemine”

Vestlussaade “1STAGE” toob avalikkuse ette lood ägedatest Eesti inimestest, et näidata, kuidas nad töötavad, millised on nende harjumused ja kuidas nad on jõudnud selleni, kellena meie neid täna tunneme. Seekord on saatekülaliseks laulja ja saatejuht Eda-Ines Etti. Juttu tuleb tema kujunemisest muusikuks, lapsevanema rollist ja tema vaadetest elule ja tööle. Head vaatamist!

Mõtteid vestlusest:

  • Ma arvan, et perekond ja see, kust me tuleme, kogu meie lapsepõlv, mõjutab meid metsikult läbi elu. Loomulikult, kui me pesast välja lendame ja oma elu hakkame kogema, siis tuleb ka uus mõõde ja õpime uusi asju. Pean oluliseks, et mul on tegelikult olnud ilus ja õnnelik lapsepõlv. Põllud, laaned, metsad, onni ehitamised. Olen maal kasvanud, kogenud peenra rohimist ja see kõik oli nii tore. Tänu sellele on kindlasti tänaseks tööeetika teine ning ka jalad rohkem maa peal.
  • Kui oled noorukene ja sul on asja vastu huvi, siis kõige suurem motivaator ongi sisemine põlemine. Mäletan tunde röökimist keldrikorrusel. Kui ema ja isa olid veel tööl ja polnud koju jõudnud, siis elasin ennast välja. Koolist tulles oli mul poolteist tundi, kus panin maki käima ja lihtsalt laulsin kaasa. Ja see ongi see, mis arendab. Siis ei olnud mingisugust tehnikat, ei olnud YouTube’i videoid, kust vokaaltehnikat õppida. Tänapäeval on kõik olemas. Sa lihtsalt kuuladki oma lemmikmuusikat ja proovid järgi laulda – niimoodi ma õppisingi.
  • Ma olen tohutu pabistaja. Nooruses oli see täiesti kontrollimatu pabin. Pubekana mõtlesin isegi mingil hetkel, et ma ei laula, sest nii metsik närv tekkis. Enne seda oli kõik easy, aga kui tuleb õrnem iga, siis hakkad äkitselt endas kahtlema. Mul tekkis kompleks ja ma ei tahtnud laval olla. Mõtlesin, et jätan selle kõik. Aga mind on õnnistatud toredate inimesetega ümberringi – laulujuhendajad ja minu õde, kes on selline looduse jõud ja mind hästi palju toetanud. Tema toetus on mind aidanud just ka nooruses uuesti lavale minema ning laulma. Kuidagi sain ikkagi jagu oma pabistamisest. Sain aru, et pabistan küll, aga tuleb minna!
  • Ma vist ei olegi oma elus kunagi nii palju õppinud kui praegu aasta ja neli kuud emaduse perioodil. Olen ennekõike õppinud, kuidas jääda rahulikuks. Olen pigem suhteliselt ärev tüüp ja tahan, et asjad juhtuksid kiiresti. Ma ei ole eriti pika meelega. Aga last kasvatades ei ole niimoodi võimalik, niimoodi ei saa. Siis saadki aru, et hinga sisse-välja rahulikult ja sul ei olegi võimalik neid asju kiirendada. Sa lähedki lapse tempos. Olen harjunud läbi elu minema enda tempos ja tegema nii, nagu ise tahan. Pigem kuulama enda sisehäält. Aga praegu kuulan ainult seda pisikest väikest poissi. See on selline pikk meel, mida olen selle aja jooksul õppinud.

 

1STAGE’i eesmärk on vestelda edumeelsete inimestega, et jagada nende teadmisi ja harjumusi suurema kuulajaskonnaga. See ei ole intervjuu ega küsitlus. See on vestlus. Sukeldume sügavale meie külalise mõttemaailma. Nende intiimsete ja ausate vestluste eesmärk on olla inspiratsiooniks nii meile endale kui ka vestluse vaatajale. Meie külalised on pärit erinevatest eluvaldkondadest: meelelahutus, ettevõtlus, sport, kunstid, muusika, film, teater jpm.