Kaja Kannu intervjuu Jüri Naelaga: drag-treening, mis aitab aru saada inimeseks olemisest

Kaja Kann ja Jüri Nael.

Jüri Nael lavastab juba kolmandat identiteedikabareed, mille senised etendused on publiku hulgas ääretult populaarseks osutunud. Drag show mõjub publikule teistmoodi kui Shakespeare või stand-up, sest oma julguses ja rõõmus raputab ka publikus midagi lahti.

15. novembril esietendub “Identiteedikabaree DRAG SHOW vol 3”. Artistide arv pidevalt kasvab, kui 2017. aastal olid laval EMTA lavakunstikooli bakalaureuse- ja magistritudengid, siis teisel korral astusid lavale EMTA CPPM-i (Contemporary Physical Performance Making) magistrid, kuid oli ka vanu liitujaid. Näiteks avaldasid Ursel Tilk, Johan Elm ja Johannes Richard Sepping soovi oma karaktereid edasi arendada ning taas uute mõtetega lavale astuda. Novembris näemegi tervet CPPM-i kursust, kellele pakub konkurentsi ka EMTA lavakunstikooli 31. lend, kelle kursusejuhendajaiks on Jaak Prints ja Külli Teetamm. Vaadata saab kahekümne üheksa drag’i kolmeminutilist etteastet. Ka madaam Andrus Vaarik on õhtujuhina kohal, nagu ühel korralikul ja traditsioonilisel drag’i-üritusel olema peab. Nael lubab, et põnevaid etteasteid on oodata ka seekord. Ehkki piletid on juba mitu korda välja müüdud, ka pärast lisakohtade lisamist, saab hetkel endale veel koha soetada padjal treppidel istudes.

Kaja Kann

Kaja Kann on kaasaegse tantsu koreograaf, tantsija ja treener, ZUGA ühendatud tantsijate ning OMAtsirkuse üks asutajaid. Tegutseb üha enam ka kultuuriajakirjanikuna ja kirjanikuna. Tema teine raamat "Tänavatüdruk" (2020) pälvis Tallinna Ülikooli kirjanduspreemiate jagamisel eripreemia. Loe artikleid (54)