Kadri Kroon: kohalik superfood – keha ja meele turgutus puumahlaga

Kasemahla kogumine.

Kevad on täies hoos, kurnatud kehad vajavad uut energialaksu, et elumahlad taas valla pääseksid. Maarahvas, ja järjest enam ka linnanoored otsivad toniseerivat turgutust puumahla joomise näol. Ülikasulik detox-jook on täitsa tasuta oma koduõuelt või metsast võtta. Heidame pilgu puumahla kasulikele omadustele ja kodumaistele tootjatele.

Näoraamatust tabasin sel aastal mitmete sõprade lehtedelt praktilisi arutlusi, kuidas puumahla anumasse koguda. Mahla jaoks sobilik puu võiks olla vähemalt 20 cm jämeda tüvega. Mõni kasutab mahla jooksutamiseks plasttoru, teine vasest torusid. Anumana on puu all nii klaaspurke kui plastist kanistreid. Oluline on puuse võimalikult väike auk teha, et mahl küll jooksma hakkaks, aga augu kaudu hiljem puu sisse baktereid ei satuks. Putukate invasiooni vältimiseks tasub anuma ja toru ühenduse ümber marli panna.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)