Vice Versa: Elina Nechayeva & I Wear* Experiment

Elina Nechayeva. Foto: Alyona Movko-Mägi. & I Wear* Experiment. Foto: pressifoto.

Huvitav on, kui artistid astuvad oma käidud rajalt kõrvale ja üllatavad lisaks iseendale vahelduse pakkumisele ka kuulajaid. Nii mõjub Elina Nechayeva koostöö “What they say” NOËP-i ja Sander Mölderiga. Nagu pehme suvebriis. Kuidas kaunis vokaal ringutab ja liigub kui suvised kerged mõtted rannas, kannul NOËP-i signatuurhääl ja Mölderi äratuntav muusikaline “astumine”.

I Wear* Experiment, äsja rahvusvahelise arendusprogrammi HEMI Music Awards üheks laureaadiks tituleeritud elektro-pop trio, pakub suveks hoopis tugevamat soundtrack‘i. Äkiliselt igatseva sõnumiga, konkreetne ja aus “Hunger”, mida toetab hästi bändi (eriti live-)kvaliteeti ilmestav kontsertvideo.

Elina Nechayeva.

Elina Nechayeva I Wear* Experimentist: “I Wear* Experimentilt on, mida õppida.”

“Suure piinlikkusega pean tõdema, et tänu sellele rubriigile avastasin alles nüüd enda jaoks väga ägeda ja kvaliteetset muusikat tegeva bändi. Olen olnud rohkem kõrvuni klassikalises muusikas sees ja nii põnev on teha omi esimesi tibusamme teistes suundades ning I Wear* Experimentilt on, mida õppida. Mulle väga meeldib nende muusikat läbiv retrokas kõla, mis on samas väga värske ja energiline. Johanna Odeni ilus ja puhas hääl hõljub vägevate löökpillide ja kitarri kõla peal ning seob kogu asja tervikuks. I Wear* Experimenti laul “Unwind” jättis eriti hea tunde oma positiivse ja helge kõlaga vaatamata keerulistele aegadele,” kommenteerib Elina.

“Ägeda ja tugeva attitude’iga laul, millele annab mõnusat pinget ja edasiliikumist hea aktiivne biit. Minu lemmikkoht sõnadest oli “Addicted to answers – Can I sit next to truth?”. Sõltuvuses vastustest – kas saaksin istuda tõe kõrval? Eriti praegusel segasel ajal on maailmas nii palju küsimusi, millele kõik näljaselt vastust otsime. Kui palju tõde meile lõpuks avaldatakse, ei tea keegi. Teadmises peitub suur võim! Ma arvan, et selles loos leiab igaüks ennast kõnetava teema, kuna tõlgendada on võimalik selle loo sõnumit mitut moodi ning laulu mitmekihilisus muudab ta eriti põnevaks, kuigi esialgu võib tunduda, et tegemist on lihtsa lauluga. Kui mina peaksin seda esitama, siis lisaksin võimsamad bassid ja rohkem elektrikitarri, muudaksin natukene aeglasemaks ja raskemaks ning paneksin veel kõrgemat vokaali peale ning mõned virtuoossed käigud. See liiguks vast sümfoonilise metalli suunas, kuid kujutan ette, et see võiks olla midagi võimast ja põnevat, millega katsetada,” iseloomutab armastatud laulja alternatiivsema rubriigikaaslase muusikat.

I Wear* Experiment.

I Wear* Experiment Elinast: “On cool näha artiste, kes suudavad toimida ja olla veenvad žanriüleselt”

“On cool näha artiste, kes suudavad toimida ja olla veenvad žanriüleselt, ning Elina seda kindlasti oskab. Üleüldse võiks selliseid artiste rohkem olla. Ma väga loodan, et “What they say” ei ole lihtsalt selle suve katsetus, vaid vähemalt üks plaaditäis sellise vibe‘iga muusikat on meid veel ees ootamas,” jagab mõtteid bändiliige Hando.

“Kui loo kirjutamise taga on produktsiooni powerhouse NOËP ja Sander Mölder, siis pigem oleks üllatav, kui tulemus oleks külmaksjättev. “What they say” on väga mõnusalt suvine lugu ning hea kontrast tavalistele hüperenergilistele suvehittidele. Mitu korda lugu kuulates tekkis tunne, et midagi on sealt puudu – naiivselt unistades tekkis tunne, et lisaks NOËP-ile oleks pidanud seal loos räppima veel Common. Beat ja loo vibe oleks ideaalselt talle sobinud,” analüüsib Elina muusikat I Wear* Experiment.

I Wear* Experimenti saab laval näha 2.–3. juulil toimuval rändaval kultuurifestivalil Võnge ning Elina Nechayeva esineb 9. juulil Venevere paisjärve ääres.

Vice Versa on Edasi rubriik, kus artistid kirjeldavad vastastikku teineteise muusikat.

Liisi Voolaid

Liisi Voolaid toimetab igapäevaselt muusika- ja kommunikatsioonivaldkonnas, toetades kodumaiseid artiste, ettevõtmisi, üritusi ja teeb kaastööd meediaväljaannetele. Suure osa oma ajast veedab Liisi ka DJ rollis, mängides mõnusatele inimestele enda lemmikmuusikat, mille ühisnimetajateks on soul, funk, mahe värskus ja maailma tummiseima gruuvi aluseks olev pill – basskitarr. Liisi kirjutab Edasile muusikast ja sellega seotud inimestest, püüdes tuua nende olemust lugejatele lähemale. Ja inspireeruda. Loe artikleid (80)