TED Talk. Adam Grant: mida konnad kuumas vees võivad meile õpetada ümbermõtlemise kohta

Miks reageerivad inimesed meid ähvardavatele kriisidele, nagu pandeemia või kliimasoojenemine, nii aeglaselt? Sest me ei soovi ümber mõelda.

Miks reageerivad inimesed meid ähvardavatele kriisidele, nagu pandeemia või kliimasoojenemine, nii aeglaselt? Sest me ei soovi ümber mõelda, ütleb organisatsioonipsühholoog Adam Grant oma TED-i kõnes. Tuues näiteks oma isiklikud kogemused, peaaegu katastroofiliselt lõppenud matka Panama kõrgeimal mäel ja vettehüppetiimiga liitumise oma kooliajast, näitab Grant, kuidas eesmärkide, harjumuste ja identiteediga seotud tunnelnägemine võib teha meile karuteene. Samuti jagab ta uuringutel põhinevaid teadmisi, kuidas saab tähelepanu laiendada ja jääda avatuks võimalusele ümber mõelda.

Alljärgnevalt pakume lugemiseks eestindust Adam Granti TED-kõnest.

Adam Grant

Adam Grant on Whartoni ärikooli professor ja mitme New York Times' i bestselleri autor. Tema raamatuid on tõlgitud 35 keelde ja ta on valitud maailma 25 mõjukama juhtimismõtleja hulka. Tal on doktorikraad organisatsioonipsühholoogias. Edasi avaldab autori loal tema juhtimismõtteid ja artikleid. Loe artikleid (42)