Katrin Saali Saul: enesearengu tööriist nii üksikutele kui paaridele

Foto: Shutterstock.com

Sedapuhku tahan jagada Sinuga, hea lugeja, üht oma aastalõpu tava. Nimelt iga kord, enne kui aasta läbi saab, võtan oma aasta kokku. Ma pean aastaraamatut. Nagu kaptenid peavad laeva logiraamatut, kannan mina ühte märkmikku möödunud aasta eredamad hetked.

Mälu on veider – kipume teda usaldama kui objektiivset ja usaldusväärset arhivaari, aga tegelikkuses ajab ta aja jooksul sündmuseid segi, moonutab emotsioone ja kaotab üht-teist sootuks ära. Mälu peale kindel olla ei saa. Kas oskaksid praegu öelda, mis sulle aastal 2015 rõõmu valmistas? Aga mille üle kurvastasid 2012. aastal? Ja mille üle sa 2010. aastal uhkust tundsid?

Katrin Saali Saul

Katrin Saali Saul on pereterapeut ja Vikerraadio psühholoogia-alase saate „Peresaade“ autor ja saatejuht. Oma kolumnides uurib ja kirjeldab suhteid, nende toimimise ja mittetoimimise seaduspärasusi. Tema sulest on ilmunud kolm raamatut: "Naiseks olemise kunst. Avasta oma naiselik vägi läbi arhetüüpide maagilise maailma" (2015), kirjanduskonkursi BestSeller aimekirjanduse kategooria võidutöö "Eluterve kärgpere käsiraamat"(2016) ja logiraamat „Aasta eredad hetked“ (2017). Loe artikleid (42)