Kadri Kroon: Aasia köök Tallinnas

Foto: Lauri Laan.

Suvel on Eesti elul piisavalt sisu ja vürtsi, aga kohe kui õues kipub heitlikumaks minema ja temperatuurid langevad, hakkab hing ihkama Aasia toidu soojust, värvi ja särtsu.

Põhjuseid, miks Tallinna Aasia toitude valik on kesine, leiab mitmeid. Punkt üks – me ei ole metropol. Me ei suuda meelitada siia hordide viisi asiaate, kes parema äraelamise otsingutel oma pererestorane avaks. Pigem on asiaatidest välismaalastel pea võimatu elamis- ja töölubade poliitika tõttu end Eestisse ümber positsioneerida. Siia tuuakse põhiliselt läbi raske kadalipu restoraniomanike poolt hotellikokki, neid on lihtsam leida ja euroopaliku töökultuuriga ollakse varem kokku puutunud. Ent toidud, mida sellised profid valmistavad, on mugandused Euroopa maitsemeelte jaoks. Ei ole neis üllatust, ehmatust ega luksuma panevat vürtsirünnakut. Kõik on hügieeniline ja vaoshoitud.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (106)