Eesti Vabariik 100: Globaalsed eestlased. #37. Indrek Kasela – investeerides Eesti tulevikku läbi kultuuri, tehnoloogia ja toidu

Indrek Kasela tegevust kirjeldades pole võimalik piirduda ühe kitsa klassifikatsiooniga. Ta osaleb nii toiduainetööstuses kui ka tehnoloogiasektoris, tõmbas kümnendi alguses kinos “Sõprus” käima väärtfilmide ajastu ning osaleb aktiivselt Eesti kunsti tutvustamisel maailmas läbi oma tegevuse kunstigaleriis Temnikova & Kasela. Indrekut võib pidada globaalse eestlase prototüübiks, kelle kodu on Eestis, kuid kellele helistades võib teda leida pea mistahes punktist Maa peal, ning keda oma üleilmse tegevuse tõttu tuntakse mitte ainult väljaspool Eestit, vaid on ka ise üks aktiivne nn Eesti saadik maailmas.

Räägime Indrekuga 1970-1980ndate lapsepõlvest Sauel, sündmusterohkest 1990ndatest, millest pool möödus tudengina New Yorgis ja kuidas sai New Yorgist tema teine kodu; miks on kalandus suur võimalus Eesti jaoks; eestlaste filmiarmastusest ja Eesti kunsti konkurentsivõimest maailmas ning miks on Eestis hea elada?

Kui ma tahan elada Eestis, siis küsin endalt, mis on need valdkonnad, mis võimaldavad mul elada Eestis, aga tegutseda rahvusvaheliselt? Tehnoloogia- ja toiduainetesektoris on meil tõeline maailmapotentsiaal.

Globaalsed eestlased on Rainer Sternfeldi juhitud veebisaade Memokraadis eesmärgiga luua mälupilt Eesti mõtlejatest üle maailma ja üksteiselt õppida..