Kadri Kroon: toidurännak läbi Soo Hiide

Daanius Aas solistina köögis. Foto: Nele Lillemäe

Käisin hiljuti maal. Selles iseenesest pole ju midagi erilist. Aga eriline oli koht, kus söömas käisin. Restoran Hiis tegutseb Jõelähtme vallas, pakkudes kolmel õhtul nädalas 15-käigulist maitserännakut eestimaisest toorainest, rikastatuna korilusmaitsetega.

Michelini giidi poolt 2023. aasta noorkoka tiitliga pärjatud loomingulise koka Daanius Aasa teekond kokandusmaastikul on olnud kiire ja töine. Rohkem kui kümme aastat kokana tegutsenud mees ütleb, et koka elu pole kerge, palju töötunde ja ikka hullult tööd. Vanaemalt saadud toidupisik viis ta teeninduskooli, sealt suundus loogilise jätkuna praktikale tuntud restoranidesse. Ka minu armastus toidu vastu sai alguse vanaemalt, juba on meil ühine side Daaniusega loodud. Õpipoisina oli Daanius köögis Neikidis, Art Prioris ja Ö-s, hiljem töötas Art Prioris, Pädastes, õllerestoranis Koma ja viimati Maidlas asuvas Soo restoranis. Tal jagub nii fine dining’u kui lihtsama köögi kogemust. Ka tänavatoit pole Daaniusele võõras, ta on kokana flippinud burkse Viru Burgeris ja praegu teeb Hiie kõrvalt Saia-nimelist sandwich’i-baari Tallinna vanalinna veerel.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (121)