Taavi Kotka: ambitsioon, mis meid siia tõi, on jäänud paljudes kohtades pidama. Nädala intervjuu

Taavi Kotka. Foto: Scanpix

Taavi Kotka kohta võib julgelt kasutada sõna visionäär, sest nii avaliku kui erasektori puhul on ta võtnud ette pikad sammud, mida varem pole julgetud või tahetud ette võtta. Nüüd tegeleb ta muu seas algatusega “Minu parem Eesti”, mistõttu küsimus seekordses “Nädala intervjuus” on, milline on tema vaates parem Eesti. Küsis Brent Pere.

Kas sa oled hea inimene?

Ilu on vaataja silmades. Eks me ise proovime ikka olla head ja toredad, aga lõpuks hindab seda vaataja. Samuti saaks küsida, kas sa oled ilus, paks või kole? Ise olen endaga rahul, aga kas ma olen kellelegi haiget teinud? Muidugi olen, kindlasti ja isegi palju. Kas ma olen inimestest üle sõitnud, et mingit eesmärki saavutada? Täiega. Kindlasti on neid, kelle jaoks ma olen karm, vastik ja ebameeldiv. Samas varastanud ma pole, vähemalt enda teada mitte.

Kui palju sa mõtled sellele, et ennast paremaks muuta?

Üldse mitte. Ma arvan, et igaüks peab elama oma elu ja tegema seda võimalikult nupukal viisil. Inimestel mõõdetakse IQ-d, SQ-d ja mida veel, aga kui inimene enda eluga ise toime tuleb ja kellegi teise abist ei ela, siis see on palju kõrgem näitaja kui IQ või Einsteini moodi relatiivsusteooria oskamine. 

Brent Pere

Brent Pere on vabakutseline ajakirjanik. Loe artikleid (57)