Vestlussaade “1STAGE”Orm Oja: mulle meeldib rääkida päris asjadest

Vestlussaade “1STAGE” toob avalikkuse ette lood ägedatest Eesti inimestest, et näidata, kuidas nad töötavad, millised on nende harjumused ja kuidas nad on jõudnud selleni, kellena meie neid täna tunneme. Seekord on saatekülaliseks kokk Orm Oja. Head vaatamist!

Mõtteid vestlusest:

  • Olen käinud paljudes podcast’ides ja rääkinud, kuidas keeta riisi või kuidas minust sai kokk. See on küll suur osa minu identiteedist, minu kirg ja töö, mida olen teinud pea 14 aastat, aga mulle meeldib rääkida päris asjadest.
  • Kõik mu sõbrad on väga erinevad, mis on kummaline, sest nad saavad ka omavahel hästi läbi. Meie punt koosneb väga erinevate elualade ja poliitiliste vaadetega inimestest, aga meie vestlused on maitsekad ja pikad. See on minu meelest äge, sest tihtilugu on inimestel väga sarnased sõbrad – kas padukapitalistid, hipsterid, melomaanid või mingid teised grupid. Minul on pigem hektiline segu. Vaadates, kuidas kõik need 4–5 erinevat värvi on samasse potti kallatud, näed, et sellest ei tule kole pruun plöga, vaid midagi kirgast ja huvitavat.
  • Kindlasti oskan ma kurb olla. Viha on emotsioon, mida kogen viimasel ajal üha vähem, eriti viimastel aastatel. Varem võisin sageli vihastuda, näiteks kui asjad ei läinud nii, nagu ootasin. Nüüd on see asendunud pigem kurbusega – kas oled siis pettunud ja kurb või lihtsalt kurb, nii et kõik tundub masendav ja depressiivne. Või tunned end rumalana, mis on tegelikult kõige kurvem. On väga kurb sattuda olukorda, kus oled teinud kõik õigesti, aga tulemus pole üldse see, mida ootad. Alguses oled kurb, siis mõtled, et ei, ma ei ole kurb, vaid rumal.

1STAGE’i eesmärk on vestelda edumeelsete inimestega, et jagada nende teadmisi ja harjumusi suurema kuulajaskonnaga. See ei ole intervjuu ega küsitlus. See on vestlus. Sukeldume sügavale meie külalise mõttemaailma. Nende intiimsete ja ausate vestluste eesmärk on olla inspiratsiooniks nii meile endale kui ka vestluse vaatajale. Meie külalised on pärit erinevatest eluvaldkondadest: meelelahutus, ettevõtlus, sport, kunstid, muusika, film, teater jpm.