“MasterChefi” duo Jana ja Ksenia: lihtsuses peitub võlu

Jana Guzanova ja Ksenia Karkavenko. Foto: Jane Vogt

Juba 1990. aastal Inglismaal alguse saanud “MasterChefi” amatöör- ja kodukokkade võistlussaade on saavutanud tänaseks ülemaailmse kuulsuse. Ka Eesti publik on saateformaadi hästi vastu võtnud ja esimesele hooajale planeeritakse järge. Kadri Kroon vestles esimese hooaja võitjaduoga, kes kinnitavad justkui ühest suust, et kuigi saates tundusid kohtunikud kriitilised, oli nende tagasiside edasiviiv. Igal juhul on saade mõlemale andnud julgust tegeleda oma hobiga professionaalselt edasi.

Loomulikult on “MasterChef” iseäranis populaarne hiiglaslike vaatajanumbritega suurriikides – USA-s, Suurbritannias, Austraalias, Kanadas jne. Hobikokkade ülesandeks on mitmes eri voorus teha süüa saate alguses kätte antavatest üllatustoorainetest. Kõige nõrgema tegija hääletab žürii igas saates välja. Lõpus toimub kahe kuni kolme osavõtjaga superfinaal. Saadet filmitakse mitu nädalat järjest, võttepäevad on üüratult pikad, pinge viimseni üles krutitud. Keegi tõsielusaates võistlejatest pole harjunud pidevalt kaamerate ees olema. Võidab see, kes suudab stressiolukorras täiskäigu sisse panna ja oma loovuse keerulises situatsioonis üles leida.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)