Allar Jõks: Edasil on õnnestunud ühitada ühitamatu. “Edasi on ka minu mõte”

Allar Jõks.

Lühiintervjuude sarjas “Edasi on ka minu mõte” uurime oma kaasautoritelt, lugejatelt, toetajatelt ja sõpradelt, mida nad Edasi juures väärtustavad. Allar Jõks on vandeadvokaat.

Milline on teie esimene mälestus Edasiga seoses ja kuidas vaatate meie toimetamiste peale täna? Mis on muutunud?

Kui Edasi ilmus ajakirjandusmaastikule, siis tundus see julge üritusena, millele ma ei julgenud pikka iga ennustada. Täna, pärast juubelinumbri ilmumist ei ole kahtlust, et Edasi on võtnud sisse enesekindla ja omanäolise positsiooni Eesti ajakirjandusmaastikul.

Kantar Emori uuringust “Meediabrändid 2020–2023” selgub, et lugejate meelest on Edasi tugevuseks eristumine peavoolust ja teistest väljaannetest. Kas olete selle järeldusega päri ja kui, siis kuidas teie seda tõlgendate, milles see eristumine seisneb/väljendub ja mis rolli te Edasil Eesti ajakirjandusmaastikul näete?

Edasi mõte on minu jaoks ühendada ühtede kaante vahele nii ühiskond, kultuur, poliitika kui ka majandus. Kuigi seda võiks esmapilgul pidada katseks ühitada ühitamatut, on see õnnestunud. See võimaldab Edasit lugeda ja jagada erinevate huvide ja ootustega inimestel. Kui läheme perega pikemale reisile, siis pakitavate asjade nimekirjas troonib alati Edasi. Edasi on avardanud mu vaatenurki maailmale, olles nii innustav kui ka ettearvamatu.

Edasi üks lubadusi lugejatele on teha ajakirja, mille artikleid on ka hiljem kasulik ja põnev lugeda. Soovitage palun 3 lugu, mida võiks uuesti üle lugeda ja miks.

Ma olen kõiki Viljar Arakase lugusid põnevusega lugenud. Samuti Raivo Vare intervjuu Jüri Raidlaga. Ja kolleegid Carri Ginter ning Norman Aas pakuvad alati avastamisrõõmu.

Rääkige palun mõne sõnaga ka oma tööst ja mida teile meeldib teha vabal ajal.

Aitan mõista ja kaitsta õigust ning innustada ja julgustada põhiseadusriigi eest seismisel.

Kui oleks teie otsustada, siis mida ja miks võiks teha Eestis teistmoodi, et muuta meie elu paremaks?

Sooviksin, et meie arutelud Eesti tuleviku üle oleksid julged ja piirideta ning raamistatud lugupidavalt, mitte vaenavalt.

***

3 võimalust luua uut väärtust ja aidata saada Edasil tugevamaks

Hea lugeja! Kutsume Sind hakkama tellijaks. Püsitellijana aitad luua ajakirja, mis on Eestis puudu, ning teed palju head isegi siis, kui Sa ise ei jõua iga päev lugeda. Rahulik ja inspireeriv keskkond ei teki iseenesest ning see vajab püsivat hoolt. Võid mõelda ka nii, et Edasi on osa Sinu heategevuskäitumisest parema keskkonna ja ajakirjanduse nimel. Siit leiab põhjusi, mida teised lugejaid Edasi juures väärtustavad.

Hea asutaja, ettevõtte juht, turundusjuht! Turunduskoostöö suurtest meediamajadest sõltumatu, väikese, aga visa kirjastusega võib olla osa Sinu ettevõtte, tööandja brändi arendamisest ning tugev sõnum ka tarbijatele, mille eest Sinu ettevõte seisab ja millele kaasa soovib aidata. Edasi hoiak on ettevõtlik ja eluterve, meie lugejatele läheb korda hooliv ja jätkusuutlik Eesti. Võta ühendust ning leiame sobiva koostöövormi. Siit leiab põhjusi, miks reklaamida Edasis.

Hea filantroop! Edasi eesmärk on teha Eesti parimat kvaliteetajakirja. Pühendume ise 100%, aga vajame ajakirja elujõuliseks muutmisel veel natuke abi. Kui Sulle on oluline valikukriteerium see, et toetatav algatus looks uut väärtust kogu ühiskonnale ja oleks tore, kui saaksid selle mõju ka ise igapäevaselt hinnata, siis ajakiri Edasi on suurepärane võimalus. Anna meile hoogu ja aita saada tugevamaks (rekvisiidid leiab siit). Iga toetaja panus läheb sisuloome kvaliteedi parandamiseks. Kui vajad otsustamiseks lisainfot, siis võta palun ühendust: janeck.uibo@edasi.org. Siit leiab toetajate arvamusi, miks nad meile toeks on otsustanud olla.

Janeck Uibo

Janeck Uibo on Edasi.org asutaja ja peatoimetaja. Loe artikleid (264)