Ilmar Raag. Kui Eesti oleks Iisrael. Test patsifistidele

Illustratsioon: Veiko Tammjärv

Kõigepealt Ukraina ja seejärel Gaza on avalikkuse ette toonud ka hääled, mis nõuavad iga hinna eest rahu. See on armas ja kõik nendega vaidlejad näivad südametute sõjaõhutajatena, kelle käed on määritud süütute laste verega. Kuid oh paraku… paraku on sellisesse võrrandisse kirjutatud üks probleem. Eemalt vaadates on väga lihtne olla õilis, kuid samadesse oludesse sattudes muutuvad valikud kohe tunduvalt keerulisemaks. Just neist valikutest tahan ma rääkida.

Et oma juttu illustreerida, maname teie silme ette ühe alternatiivse reaalsuse stsenaariumi. Kordan igaks juhuks, et kõik järgnev on fiktiivne. Kõik sarnasused ja kokkulangevused reaalsete olukordadega on juhuslikud ja tahtlikult dramatiseeritud, eesmärgiga jõuda seisundisse, kus te võiksite tunda sama, mida tänane Iisraeli kodanik. Valik, mida te siis teete, ei pea ilmtingimata olema Iisraeli õigustav, aga te ehk mõistate paremini tagajärgi.

Ilmar Raag

Ilmar Raag on otsija ja filmilavastaja. Aga ta on olnud ka Riigikantselei Strateegilise kommunikatsiooni nõunik, kus ta tegeles peamiselt kriisikommunikatsiooniga. Loe artikleid (68)